Azerbeidzjan vastbesloten om banden met Frankrijk te ontwikkelen

Vorig jaar was het 30 jaar geleden dat de diplomatieke betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Frankrijk werden aangeknoopt, en in de loop der jaren hebben de betrekkingen zich dynamisch ontwikkeld.

De opmerkingen kwamen van Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Franse collega Catherine Colonna op 27 april in Bakoe, meldt Azertaj.

Bayramov merkte op dat de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Frankrijk gekenmerkt kunnen worden als een succesvolle samenwerking op verschillende gebieden.

“Gedurende deze lange periode hebben we belangrijke gezamenlijke projecten uitgevoerd op een aantal strategische gebieden,” zei hij.

Volgens de Azerbeidzjaanse minister heeft Azerbeidzjan nooit complicaties veroorzaakt in de betrekkingen met Frankrijk en is het altijd vastbesloten geweest om de samenwerking te ontwikkelen.

Hij zei dat Azerbeidzjan zelfs in de moeilijkste momenten altijd voorstander is geweest van wederzijdse contacten.

Bayramov voegde eraan toe dat de wederzijdse investeringen tussen Azerbeidzjan en Frankrijk inmiddels enkele miljarden euro’s hebben bereikt.