Bakoe, Chinese provincie Sichuan ondertekenen memorandum van overeenstemming

Het hoofd van de uitvoerende macht van de stad Bakoe, Eldar Azizov, en zijn begeleidende delegatie hebben op uitnodiging van de provinciale regering een bezoek gebracht aan de provincie Sichuan van de Volksrepubliek China.

Tijdens de ontmoeting met Huang Qiang, gouverneur van de provincie Sichuan, wezen beide partijen erop dat de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en China grote vooruitgang hebben geboekt dankzij de grote inspanningen van de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev en de Chinese president Xi Jinping.

Gouverneur Huang Qiang stelde voor om de directe vluchten Chengdu-Baku te openen, rekening houdend met de interesse van Chinese toeristen in Azerbeidzjan.

Eldar Azizov benadrukte de prestaties van de provincie Sichuan en zei dat Baku een nieuw uiterlijk heeft gekregen en zich snel ontwikkelt als gevolg van het succesvolle sociaaleconomische beleid van de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev in de afgelopen jaren.

Ze ondertekenden een memorandum van overeenstemming tussen Bakoe en de provincie Sichuan over het aangaan van vriendschaps- en partnerschapsbetrekkingen.

De delegatie vertrok ook naar Beijing, de hoofdstad van China, voor een ontmoeting met de viceburgemeester van de gemeente Beijing, Sima Hong.

De partijen bespraken plannen voor samenwerking tussen de hoofdsteden.

Ze kwamen overeen om een memorandum van samenwerking tussen de twee hoofdsteden te ondertekenen tijdens het officiële bezoek van een delegatie van de gemeente Beijing aan Baku.

Referentie: Azertag.az