Bakoe organiseert eerste Europees culinair festival

De delegatie van de Europese Unie (EU) in Azerbeidzjan organiseert in samenwerking met de ambassades van de EU-lidstaten het eerste culinaire festival “Smaak van Europa” in het Aquatic Palace, het European Games Park. Dit is een openluchtevenement om de Europese keuken onder de aandacht te brengen van het Azerbeidzjaanse publiek.

Iedereen die meer wil weten over de Europese keuken, wil deelnemen aan culinaire masterclasses en culinaire wedstrijden, wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het “Smaak van Europa” culinaire festival op 24 juni van 17.00 tot 21.00 uur in het Aquatic Palace, het European Games Park. Ambassades van Bulgarije, Tsjechië, Frankrijk, Hongarije, Italië, Polen en Roemenië zullen bezoekers vertrouwd maken met de keuken van hun land.

Tijdens het evenement wordt het boek “Smaken van Europa”, gepubliceerd door de EU-delegatie, gepresenteerd. Het boek is een verzameling traditionele recepten uit de 27 EU-lidstaten, vertaald in het Azerbeidzjaans. Het boek is ook elektronisch beschikbaar op de website van de EU-delegatie.

“Eten speelt een belangrijke rol in de Azerbeidzjaanse en de Europese cultuur. Net als in Europa wordt samen eten hier bijzonder gewaardeerd. We nodigen je uit om te genieten van Europese maaltijden, culinaire tradities te ontdekken en nieuwe favorieten te vinden om te delen met geliefden,” aldus Peter Michalko, EU-ambassadeur in Azerbeidzjan.

Tijdens het evenement zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden van de culinaire wedstrijd van Europese gerechten die voorafgaand aan het evenement werd georganiseerd door de Facebookpagina “Azeri Home Chef”. Er worden ook maaltijden getoond die zijn bereid door de deelnemers aan de wedstrijd. Het festival wordt begeleid door een concert van lokale muzikanten die optreden in Azerbeidzjaanse en Europese talen.

Referentie: Azertag.az