BBC Travel plaatst artikel over de geschiedenis en cultuur van Azerbeidzjan

BBC Travel heeft een artikel geschreven over een reis naar Azerbeidzjan en de belangrijkste historische bezienswaardigheden, meldt Report.az.

De plot “Azerbeidzjan – het land van vuur in de Kaukasus” wijst op de diepe band tussen de cultuur van Azerbeidzjan en het Zoroastrisme.

“Vuur is diep geworteld in de Azerbeidzjaanse cultuur en mythologie sinds het Zoroastrisme, een van ‘s werelds oudste monotheïstische religies, meer dan 3000 jaar geleden wortel schoot in het gebied,” leest het artikel.

Daarnaast vertelt het artikel over historische monumenten zoals de Maiden Tower, de Ateshgah vuurtempel in Surakhani en de Zoroastrische tempel in het Khinalig dorp in het Guba-district.

Opgemerkt wordt dat de oude cultuur van het Zoroastrisme terug te vinden is in de gewoonten van de moderne bevolking van Azerbeidzjan.

“Vandaag de dag is de meerderheid van de Azerbeidzjanen moslim, maar Zoroastrische overtuigingen, gewoonten en tradities zijn nog steeds aanwezig in de hedendaagse cultuur. Om de komst van de lente te vieren, viert Azerbeidzjan elk jaar Nowruz (het Perzische Nieuwjaar). Deze traditie is gevormd door Zoroastrische folklore, en Nowruz is een van de grootste feestdagen van Azerbeidzjan.”