Conferentie gewijd aan de Joodse gemeenschap van Azerbeidzjan gehouden in Berlijn

Een evenement getiteld “Leven van Joden in Azerbeidzjan”, een tentoonstelling met dezelfde naam en een presentatie van het fotoboek “Joods erfgoed in Azerbeidzjan” werden gehouden in de Pestalozzi synagoge in Berlijn op 20 juni, met de gezamenlijke organisatie van de ambassades van Azerbeidzjan en Israël in Duitsland, meldt Report.az verwijzend naar de persdienst van de Azerbeidzjaanse ambassade in Duitsland.

De officiële partners van het evenement waren invloedrijke Joodse organisaties in Duitsland en Europa – de Centrale Raad van Joden in Duitsland, de Joodse gemeenschap van Berlijn en de Conferentie van Europese Rabbijnen.

Het evenement werd bijgewoond door leden van de Bondsdag, hooggeplaatste vertegenwoordigers van Duitse overheidsinstellingen, ambassadeurs, vertegenwoordigers van de media, wetenschappers en culturele figuren, evenals leden van de Azerbeidzjaanse, Joodse, Turkse en andere gemeenschappen die in Duitsland wonen.

Tijdens zijn toespraak sprak de Azerbeidzjaanse ambassadeur in Duitsland Nasimi Agayev over de Joden die in het land wonen, hun geschiedenis, het klimaat van multiculturalisme en interreligieuze harmonie in Azerbeidzjan, vriendschappelijke betrekkingen en strategisch partnerschap met Israël.

De Israëlische ambassadeur in Duitsland Ron Prozor ging in zijn toespraak in op de betrekkingen op hoog niveau tussen Azerbeidzjan en Israël en benadrukte dat de opening van de Azerbeidzjaanse ambassade in Israël deze betrekkingen naar een nieuw niveau heeft getild. De diplomaat merkte op dat de Joodse gemeenschap van Azerbeidzjan een voorbeeld is van de vreedzame coëxistentie van moslims en Joden.