De Grand Prix van Azerbeidzjan van 2023 in Bakoe

De Grand Prix van Azerbeidzjan van 2023 in Bakoe gaat van start. Charles Leclerc start vanaf poleposition in zijn Ferrari-bolide, met naast hem Red Bull’s Max Verstappen op de eerste startrij. Het is doorgaans een chaotische race op het Baku City Circuit, en daarom wil je de vierde ronde in het wereldkampioenschap Formule 1 van 2023 niet missen. Volg het liveblog hieronder!

Alles is weer normaal in de Formule 1-wereld nadat voor het eerst een alternatief format voor een sprintraceweekend in het schema verscheen. De startgrid voor de Grand Prix van zondag werd gevormd in de kwalificatie van vrijdag. Zaterdag stond de hele dag in het teken van de sprint. De sprintwedstrijd van zaterdagochtend bepaalde de startopstelling met Leclerc op pole position. De man uit Monaco kon P1 echter niet vasthouden door de dominantie van Red Bull in de rechte lijn.

Het was echter niet Verstappen die de overwinning pakte. Een klein foutje in de sprint shootout en een solide ronde van Perez zorgden ervoor dat de Nederlander genoegen moest nemen met de derde plaats. Vervolgens liep hij schade op na een botsing met George Russell in een berucht incident. Verstappen achtervolgde Leclerc in de slotfase en kwam binnen het DRS-bereik van één seconde, maar kon geen actie ondernemen.

Of de race van zondag hetzelfde zal zijn, valt nog te bezien. Ferrari heeft een sterke auto in de middensector, maar op de rechte stukken lijken ze eendagsvliegen. Leclerc zal de middelste sector onder de knie moeten krijgen en een betere strategie moeten volgen om kans te maken op zijn eerste Grand Prix van het seizoen.