Een boek over Ziya Bunyadov werd gepubliceerd in Amsterdam

Het boek van Sarah Krombach “Mythen en nationale opbouw. Ziya Bunyadov and the construction of Azerbaijan’s past” werd gepubliceerd in Amsterdam.

Historicus Sara Krombach voerde een sociologische analyse uit van de bijdrage van academicus Ziya Bunyadov aan de ontwikkeling van geschiedenis en oosterse studies in Azerbeidzjan. Zijn onderzoek is gebaseerd op interviews met familieleden van de academicus, medewerkers van het Instituut voor Oriëntaalse Studies, waar hij vele jaren werkte en later directeur werd, en vele andere mensen die Ziya Bunyadov van nabij kenden. Onder hen waren Jamil Hasanli, Isa Gambar, Hikmet Hajizadeh en andere Azerbeidzjaanse politici, evenals Arif Yunus en Leyla Yunus, die deelnamen aan de presentatie van het nieuwe boek in Amsterdam.

Sara Krombach probeerde te laten zien hoe de geschiedenis van Azerbeidzjan veranderde tijdens de Sovjetperiode en de periode van onafhankelijkheid, de mythes die bestonden in de geschiedeniswetenschap tijdens de Sovjetperiode en na de ineenstorting van de USSR, evenals de problemen waarmee het land in de jaren 80 en 90 werd geconfronteerd. besteedde veel aandacht aan de ontstaansgeschiedenis en de strijd voor de onafhankelijkheid van het land. Het boek is erg interessant,” zei A. Yunus over de publicatie.

Sara Krombach is niet alleen historica, maar ook een professionele pianiste die soloconcerten geeft. Tijdens de presentatieceremonie op 25 juni begeleidde hij zijn toespraak met de uitvoering van vele muzikale werken. Hij voerde met name 12 muzikale etudes van Fikret Amirov uit.

In 2019 verdedigde Krombach, die onderzoeker is aan deze universiteit, zijn proefschrift aan de Universiteit van Amsterdam over de rol van Ziya Bunyadov in de geschiedschrijving van Azerbeidzjan. Dit wetenschappelijke werk van hem vormde de basis voor het boek “Mythen en nationale constructie. Ziya Bunyadov en de constructie van het verleden van Azerbeidzjan”.

Referentie: Turan.az