EU-delegatie kondigt nieuwe editie EuroSchool aan

Van 8 tot 10 augustus organiseert de EU-delegatie in Azerbeidzjan een nieuwe editie van de EuroSchool in een van de regio’s van Azerbeidzjan. In totaal 18 gemotiveerde jongeren tussen 18 en 25 jaar uit het hele land zullen worden geselecteerd om deel te nemen aan de EuroSchool, die wordt ondersteund door de EU-delegatie in Azerbeidzjan en het communicatieproject EU Neighbours East.

Tijdens het driedaagse evenement zullen de deelnemers samen met internationale trainers in een reeks interactieve sessies meer te weten komen over de EU, haar geschiedenis, fundamentele beginselen en waarden, energie- en milieukwesties, het Europees nabuurschapsbeleid, het Oostelijk Partnerschap en de betrekkingen tussen de EU en Azerbeidzjan.

Ze zullen ook horen over onderwijs en andere mogelijkheden voor jongeren in Europa. Naast het educatieve gedeelte van het programma zullen de deelnemers ook deelnemen aan excursies in de regio. Jongeren uit landen van de Europese Unie zullen ook deelnemen aan het evenement en hun kennis en ervaring delen met hun leeftijdsgenoten in Azerbeidzjan.

Vervoer van Bakoe naar de regio en terug, maaltijden en accommodatie worden betaald door de EU-delegatie.

De deelnemers worden geselecteerd op basis van hun CV en sollicitatiebrieven in het Engels, met daarin het thema “EU-Azerbeidzjan – samen sterker”. Deze brieven moeten vóór 29 juni 2023 worden gestuurd naar [email protected]. Meer informatie over het programma en de toelatingscriteria zijn te vinden op de website van de EU-delegatie.

Het evenement is de zesde zomerschool in Azerbeidzjan die gericht is op de EU. Het wordt ondersteund in het kader van het netwerk “Jonge Europese ambassadeurs”, een EU-initiatief dat in 2016 van start is gegaan en EU-lidstaten en landen van het Oostelijk Partnerschap bestrijkt.

Referentie: Azertag.az