First lady van Albanië bezoekt Nationaal Tapijtmuseum Azerbeidzjan

De First Lady van de Republiek Albanië Armanda Begaj heeft vandaag het Azerbeidzjaanse Nationale Tapijtmuseum bezocht, zo meldt Report.az.

De Albanese first lady werd geïnformeerd over de tradities van de oude tapijtkunst van Azerbeidzjan en maakte zich vertrouwd met de unieke collectie die in het museum is tentoongesteld en die de tapijtweeftechnieken van Azerbeidzjan demonstreert.

Ze bekeek ook de zeldzame voorbeelden van opgestapelde en pluisvrije tapijten die in het museum worden tentoongesteld. Er werd opgemerkt dat de unieke monsters van de zeven belangrijkste tapijtweefscholen van Azerbeidzjan, waaronder Guba, Baku, Shirvan, Ganja, Gazakh, Karabakh en Tabriz, met ornamenten van wilde dieren, vogels en planten, ook in het museum tentoongesteld worden.

Er werd benadrukt dat dankzij het nauwgezette en harde werk van Azerbeidzjaanse First Lady, voorzitter van de Haydar Aliyev Foundation Mehriban Aliyeva, Azerbeidzjaanse nationale kunst van het tapijtweven op 16 november 2010 werd opgenomen op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO.

First Lady van Albanië Armanda Begaj bekeek vervolgens het juwelenfonds van het museum.

Ze kreeg aandenkens overhandigd.

Het materiële culturele erfgoed van Azerbeidzjan en de buitengewone en originele expositie van het museumgebouw hebben diepe indruk gemaakt op de Albanese first lady.