Functionarissen van de Shanghai Cooperation Organization bezoeken de Heydar Aliyev Stichting in Azerbeidzjan

Een delegatie van het Chinese Comité van de Shanghai Samenwerkingsorganisatie (SCO) voor goed nabuurschap, vriendschap en samenwerking bezocht de Heydar Aliyev Stichting in Bakoe in Azerbeidzjan, zo meldt Trend.

Plaatsvervangend voorzitter van het SCO-Comité voor goed nabuurschap, vriendschap en samenwerking, Cui Li, sprak over de bestaande samenwerking tussen de instellingen en de uitgevoerde projecten.

Tijdens de bijeenkomst werd opgemerkt dat contacten tussen de Heydar Aliyev Stichting onder leiding van Azerbeidzjaanse First Lady Mehriban Aliyeva en de Shanghai Cooperation Organization, evenals de Chinese People’s Association for Friendship with Foreign Countries, hebben bijgedragen aan de uitbreiding van de betrekkingen tussen de twee landen.

Cui Li zei dat zij en de Heydar Aliyev Stichting geïnteresseerd zijn in het realiseren van samenhangende projecten op het gebied van jeugd, gezondheid en cultuur in de toekomst.

De gast uitte haar tevredenheid over haar bezoek aan Azerbeidzjan en zei dat de kennismaking met het Heydar Aliyev Centrum een grote indruk op haar heeft gemaakt.

Anar Alakbarov, uitvoerend directeur van de Heydar Aliyev Stichting, benadrukte het belang van de samenwerking van de stichting met de Volksrepubliek China, met inbegrip van de SCO en de Chinese People’s Association for Friendship with Foreign Countries. Deelname van de Heydar Aliyev Stichting aan gezamenlijke jeugdprojecten van de Regional Development Public Association, evenals de mogelijkheid om tentoonstellingen te organiseren op het gebied van Chinese cultuur en kunst in het Heydar Aliyev Centrum, werden overwogen.