Heydar Aliyev Centrum in Bakoe organiseert reeks presentaties ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de Nationale Leider

Aan de vooravond van de Nationale Verlossingsdag organiseerde het Heydar Aliyev Centrum een evenement met een reeks presentaties ter ere van de 100e verjaardag van de nationale leider van het Azerbeidzjaanse volk Heydar Aliyev.

Het evenement valt ook samen met de 30e verjaardag van de terugkeer van Heydar Aliyev aan de macht. Er was een installatie met de titel “Heydar Aliyev-100”. De compositie bestond uit 100 palen die het portret van Heydar Aliyev in op-art stijl creëerden.

Tijdens het evenement werd ook een fotoalbum gepresenteerd met de titel “De momenten van het leven van grote persoonlijkheid”.

Eerste minister van de Republiek Azerbeidzjan Ali Asadov, hoofd van de presidentiële administratie Samir Nuriyev, voorzitter van de Milli Majlis Sahiba Gafarova en andere functionarissen woonden het evenement bij.

De directeur van het Heydar Aliyev Centrum, Anar Alakbarov, benadrukte het belang van het evenement. Hij zei dat het fotoalbum momenten uit het leven en de politieke activiteiten van de Nationale Leider belicht.

Volkskunstenaar Farhad Khalilov deelde zijn indrukken over de installatie getiteld “Heydar Aliyev-100” en zei: “Dit is een heel mooi, voorbeeldig werk. Dit werk is de Grote Leider van Azerbeidzjan Heydar Aliyev waardig en is een opmerkelijk werk van hedendaagse kunst.”

Daarna keken de deelnemers naar de documentaire “Trace”, die het leven en de activiteiten van Nationale Leider Heydar Aliyev belicht, evenals het herstel van de territoriale integriteit van Azerbeidzjan onder het leiderschap van de Azerbeidzjaanse president, opperbevelhebber Ilham Aliyev.

Referentie: Azertag.az