Heydar Aliyev International Airport wint prestigieuze Skytrax-prijs

De Azerbeidzjaanse internationale luchthaven Heydar Aliyev in de hoofdstad Bakoe heeft opnieuw twee categorieën tegelijk gewonnen bij een van de meest prestigieuze industrieprijzen Skytrax World Airport Awards 2023.

De prijsuitreiking vond plaats op 15 maart in de passagiersterminal van de EXPO in Amsterdam, vertelde de persdienst van de luchthaven aan Caliber.Az.

Baku Airport is door de World Airport Awards 2023 erkend als de beste regionale luchthaven in Centraal-Azië/CIS. Het won ook voor de tweede achtereenvolgende keer de categorie Best Airport Staff in Central Asia and the CIS.

“Vandaag zijn we opnieuw trots op onze luchthaven, die opnieuw zijn hoge status heeft bevestigd door in één keer twee nominaties in de prestigieuze Skytrax Awards in de wacht te slepen. Deze belangrijke erkenning is een grote eer voor ons allen. Dankzij de directe aandacht en constante zorg van president Ilham Aliyev ontwikkelt de burgerluchtvaart van Azerbeidzjan zich snel en boekt zij nieuwe grote successen in de internationale arena. De luchthaven van Baku zal diensten van hoge kwaliteit blijven leveren die voldoen aan de hoogste internationale eisen en normen,” aldus Jahangir Asgarov, voorzitter van Azerbaijan Airlines (AZAL).

World Airport Awards is de meest prestigieuze prijs in de wereldwijde luchthavenindustrie. Het onderzoek beoordeelt de kwaliteit van de dienstverlening aan passagiers op de luchthaven en de doeltreffendheid van de belangrijkste indicatoren – inchecken, aankomst, transfers, winkelen en veiligheid/paspoortcontrole bij het instappen.

De luchthaven van Baku is de basisluchthaven voor Azerbeidzjaanse luchtvaartmaatschappijen en beschikt over de volledige infrastructuur om diensten te verlenen aan passagiers en luchtvaartmaatschappijen volgens de strengste wereldwijde eisen en normen.

Aanbevolen artikelen

Facebook
Twitter
LinkedIn