Hoofd projectcoördinator: Baku Autumn Contest zal Azerbeidzjaanse muziek na 35 jaar nieuwe sterren geven

De Baku Autumn 2023 Contest zal na 35 jaar nieuwe sterren geven aan de Azerbeidzjaanse muziek, vertelde de hoofdcoördinator van het project, Fidan Mir-Gadirova, aan Report.az.

Volgens haar zijn de oefeningen voorbij: “De wedstrijd is al begonnen. In totaal omvat het project 5 genres.”

Op woensdag wordt de eerste ronde van de Baku Autumn talent contest gehouden in de Opera Studio van de Baku Music Academy. In deze ronde nemen 13 muziekgroepen het tegen elkaar op met composities van nationale liederen. Getalenteerde vocale performers zetten hun beste beentje voor tegenover de jury met kleurrijke muzieknummers die veel interesse en enthousiasme voor de wedstrijd tonen. Muziekgroepen treden in de eerste ronde op in de Azerbeidzjaanse taal en in de tweede ronde in een vreemde taal. Na deze rondes zullen de winnaars tijdens de zomermaanden worden bepaald en hun namen zullen bekend worden gemaakt tijdens het Baku Herfstconcert op 2 oktober.

De jury bestaat uit People’s Artist Aygun Kazimova, accordeonspeler, People’s Artist Anvar Sadigov, People’s Artist Zulfiyya Khanbabayeva, People’s Artist Mubariz Taghiyev, zanger Ilgar Khayal, Maryam Babayeva, hoofd van de afdeling Estrada en Populaire Muziek van de Faculteit Muziek van de Azerbeidzjaanse Staatsuniversiteit voor Cultuur en Kunst, geëerd artiest Emil Afrasiyab.

Het evenement duurt tot 1 juli.