Ilham Aliyev: “Het is een kwestie van trots dat honderden van onze landgenoten nu in de meest prestigieuze klinieken in verschillende uithoeken van de wereld werken”.

“Het is een kwestie van trots dat honderden van onze landgenoten, die een medische opleiding en wetenschappelijke kennis in Azerbeidzjan hebben genoten, nu in de meest prestigieuze klinieken in verschillende uithoeken van de wereld werken en onze natie met hoge professionaliteit vertegenwoordigen. Hoewel ze zich ver van de grenzen van ons land bevinden, klopt hun hart altijd met het inheemse Azerbeidzjan. Dit werd verder bewezen toen onze witgeklede helden vrijwillig naar het front gingen tijdens de 44 dagen durende Patriottische Oorlog,” zei president Ilham Aliyev in zijn boodschap aan de deelnemers van het 1e Symposium van Wereld Azerbeidzjaanse Artsen.

“Het symposium waaraan u deelneemt heeft als doel om innovaties op verschillende gebieden van de geneeskunde te delen en potentiële mogelijkheden te onthullen voor onze landgenoten die in het buitenland wonen om met hun theoretische en praktische kennis bij te dragen aan het werk dat wordt gedaan in de richting van verdere verbetering van het gezondheidszorgsysteem van Azerbeidzjan samen met ons hooggekwalificeerd medisch personeel,” benadrukte het staatshoofd.

“Ik hoop dat er een brede uitwisseling van ideeën en ervaringen zal plaatsvinden en dat er uitvoerige discussies zullen worden gevoerd waarbij innovatieve methoden zullen worden gebruikt in het licht van de uitdagingen van de medische wetenschap en dat u nieuwe vooruitzichten voor wederzijds voordelige samenwerking zult identificeren,” merkte de president van Azerbeidzjan op.

Referentie: Report.az via Azertag.az