Indiase ambassade in Azerbeidzjan organiseert levendig Yoga-evenement in Yanardag

De ambassade van India in Azerbeidzjan markeerde een belangrijke mijlpaal in haar culturele activiteiten met een sereen maar levendig yoga-evenement in het Yanardag State Historical, Cultural and Natural Reserve.

Het evenement vierde de schoonheid van het natuurlijke erfgoed van Azerbeidzjan en de eeuwenoude beoefening van yoga, waardoor een unieke fusie ontstond van cultuur, geschiedenis en wellness.

De pittoreske omgeving van Yanardag, bekend om zijn betoverende natuurlijke vlammen, was gastheer voor een evenement dat de helende kracht van yoga aan iedereen wilde laten zien. Ongeveer 50 enthousiaste deelnemers met verschillende achtergronden kwamen samen onder de azuurblauwe hemel om te beginnen aan een transformerende reis van zelfontdekking onder leiding van de bekwame yogalerares Irada Aliyeva.

Sridharan Madhusudhanan, ambassadeur van India in Azerbeidzjan, lanceerde samen met Sabina Imanova, hoofdbewaarder van het Yanardag State Historical, Cultural and Natural Reserve, de nieuwste editie van het Common Yoga Protocol in de Azerbeidzjaanse taal. In zijn welkomstwoord benadrukte hij de rol van yoga in het bevorderen van holistisch welzijn en bedankte hij de deelnemers voor het omarmen van deze eeuwenoude praktijk.

Het nieuwe Common Yoga Protocol in de Azerbeidzjaanse taal, een beginnersgids voor yoga, is nu gratis verkrijgbaar bij de Indiase ambassade.

Met de rustige sfeer van Yanardag als achtergrond volgden de deelnemers Aliyeva door een reeks yogahoudingen en kalmerende ademhalingsoefeningen, waardoor innerlijke rust en harmonie werden bevorderd te midden van de rustgevende geluiden van de natuur.

Solmaz Asgarova, die een culturele dimensie aan het evenement toevoegde, charmeerde het publiek met haar sierlijke interpretatie van Indiase dansen. Haar levendige optreden bood een blik op het rijke culturele erfgoed van India en droeg bij aan de feestvreugde van de avond. Het evenement werd afgesloten met authentieke Indiase hapjes.

Dit yoga-evenement, georganiseerd in aanloop naar de Internationale Dag van Yoga, toonde de kracht van yoga, culturele uitwisseling en eenheid in een gedenkwaardige omgeving. Door de natuurlijke schoonheid van Azerbeidzjan in harmonie te brengen met de transformerende beoefening van yoga, bevorderde het evenement een gevoel van verbondenheid en welzijn en werd de band tussen de culturen van India en Azerbeidzjan versterkt.

Referentie: Azertag.az