Internationale conferentie MINEPS VII gaat van start in Bakoe

Bakoe is gastheer voor de 7e Internationale Conferentie van ministers en hoge ambtenaren verantwoordelijk voor lichamelijke opvoeding en sport (MINEPS VII).

Report.az meldt dat meer dan 50 ministers en hoge ambtenaren, meer dan 540 vertegenwoordigers van 124 landen en internationale organisaties deelnemen aan de conferentie en aanverwante evenementen.

Minister van Jeugd en Sport Farid Gaibov en Gabriela Ramos, adjunct-directeur-generaal voor Sociale en Menswetenschappen van UNESCO zullen openingstoespraken houden.

Op de eerste dag van de conferentie zullen er sessies zijn over onderwerpen als gendergelijkheid, Afrika en empowerment van jongeren in de sport.

Panelleden zullen succesverhalen en beste praktijken delen over de impact van sport op deze gebieden, evenals de uitdagingen die moeten worden aangepakt om de resultaten van sport te benutten en meer ontwikkeling te bereiken.

De conferentie duurt tot 29 juni.

Een partnerschapsdocument Fit for Life zal worden aangenomen als vervolg op het gelijknamige project, een sportinitiatief van UNESCO. Het belangrijkste doel van het project is om inclusiviteit op het gebied van sport te ondersteunen, het welzijn van jongeren te verbeteren, de negatieve effecten van de COVID-19 pandemie aan te pakken en beleid te ontwikkelen om lichamelijke inactiviteit te verminderen.