Internationale organisaties moeten de acties van Armenië veroordelen – Ministerie van Ecologie

De schade die aan de ecologie van Azerbeidzjan is toegebracht door Armeense illegale gewapende formaties tijdens de bezettingsjaren is duidelijk, zei voorzitter van de Openbare Raad onder het ministerie van Ecologie en Natuurlijke Hulpbronnen van Azerbeidzjan Amin Mammadov, meldt Karabach24, verwijzend naar Trend.

Hij merkte op dat tijdens de bezetting de flora en fauna van deze gebieden, waaronder soorten die in het “Rode Boek” (officieel staatsdocument over de status van zeldzame en bedreigde wilde dieren en wilde plantensoorten) staan, door opzettelijke brandstichting zijn vernietigd.

“We hebben hier altijd tegen geprotesteerd en dat zullen we ook blijven doen. Internationale organisaties moeten hun standpunt duidelijk maken en Armenië veroordelen,” zei Mammadov.

Eerder op 11 september probeerden Armeense illegale gewapende groepen op het grondgebied van Azerbeidzjan, waar het Russische vredeshandhavingscontingent tijdelijk gestationeerd is, met behulp van een kamikazehond een terreurdaad te plegen tegen soldaten van het Azerbeidzjaanse leger die gevechtsdienst hadden in de richting van het district Khojavand. Dankzij de waakzaamheid van de soldaten van het Azerbeidzjaanse leger kon de aanslag worden voorkomen.