Internationale Stichting voor Turkse Cultuur en Erfgoed, TURKSOY bespreken toekomstige gezamenlijke projecten

Gunay Afandiyeva, voorzitter van de International Turkic Culture and Heritage Foundation, heeft een ontmoeting gehad met Sultan Raev, secretaris-generaal van TURKSOY.

Ze benadrukten het belang van samenwerking op dit moment op het gebied van bredere interactie tussen Turkse volkeren met gemeenschappelijke wortels en cultuur. Tijdens het gesprek werd de gemeenschappelijke Turkse culturele eenheid gezien als een van de actuele kwesties in het proces van multilaterale integratie van de Turkse wereld.

Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over de activiteiten van de International Turkic Culture and Heritage Foundation en TURKSOY, die dit jaar haar 30e verjaardag viert, en over projecten die worden uitgevoerd om het creatieve erfgoed van opmerkelijke persoonlijkheden van de Turkse volkeren te promoten.

Tijdens het gesprek werd het belang benadrukt van de aankondiging door TURKSOY van de stad Shusha als “Culturele Hoofdstad van de Turkse Wereld” voor 2023. Tijdens de bijeenkomst werd de organisatie van “Dagen van Shusha” door de Stichting in verschillende landen met als doel het historische en culturele erfgoed van de stad te promoten, zeer gewaardeerd.

De bijeenkomst werd voortgezet met de bespreking van de verdere versterking van het partnerschap tussen de Stichting en TURKSOY en toekomstige gezamenlijke projecten.

Referentie: Azertag.az