ISSF Wereldkampioenschap: Weer een record vernieuwd in Bakoe

Op de 13e dag van het ISSF Wereldkampioenschap in Bakoe waren toeschouwers en deelnemers getuige van een nieuw wereldrecord, zo meldt Report.az.

De Sloveense schutter Rajmond Debevec, die de gouden medaille won in het 300 m kogelstoten bij de mannen, heeft op 60-jarige leeftijd het wereldrecord vernieuwd door alle mogelijke 600 punten te scoren.

Hij werd de oudste schutter die dit resultaat wist te behalen. Voorheen was dit record alleen in handen van de Zweed Karl Olsson, die het op 38-jarige leeftijd vestigde.

De tweede plaats in de competitie werd ingenomen door schutter Aleksi Leppa uit Finland met 599 punten. Timothy Sherry, die de Verenigde Staten vertegenwoordigde, kreeg de bronzen medaille (599 punten).

In de teamcompetities van deze categorie bij de mannen veroverde Noorwegen de eerste plaats, Polen werd tweede en Zwitserland sloot de top drie af.

Karolina Romanczyk uit Polen, die 593 punten scoorde, won de gouden medaille bij de vrouwen. De tweede plaats ging naar Silvia Guignard Schnyder uit Zwitserland met 592 punten, terwijl de Franse Agathe Cécile Camille Girard brons pakte met 592 punten.

In de teamcompetitie voor vrouwen werd de eerste plaats veroverd door Zwitserland, de tweede door Noorwegen en de derde door Duitsland.