Media Development Agency geeft verklaring uit over druk op AzTV journalisten in Frankrijk

Het Media Development Agency van de Republiek Azerbeidzjan heeft een verklaring uitgegeven in de nasleep van de aanval op werknemers van Azerbeidzjan Television and Radio Broadcasting CJSC in Frankrijk op 28 juni.

De verklaring luidt als volgt: “Werknemers van Azerbeidzjaanse Televisie en Radio Broadcasting CJSC werden aangevallen tijdens het uitvoeren van hun officiële taken in Frankrijk, hun camera werd overgenomen en ze werden bedreigd met het gebruik van wapens.

De mishandeling van AZTV-medewerkers die hun professionele taken uitvoerden, is een duidelijk voorbeeld van een aanval op de vrijheid van meningsuiting, vrije journalistiek in het algemeen, en een beperking van het journalistieke recht op toegang tot informatie.

Het Agentschap voor de Ontwikkeling van de Media van de Republiek Azerbeidzjan veroordeelt de aanval op de mediavertegenwoordigers die hun professionele activiteiten aan het uitvoeren waren ten zeerste en roept de Franse autoriteiten en relevante instellingen op om het incident juridisch te beoordelen, de daders te identificeren en hen voor het gerecht te brengen.

Tegelijkertijd roept het agentschap internationale journalistieke organisaties en instellingen die gespecialiseerd zijn op het gebied van de bescherming van mediarechten op om de zaak onder de aandacht te houden en solidariteit te tonen bij het nemen van juridische maatregelen naar aanleiding van het incident.”

Referentie: Azertag.az