Minister: Bevolkingsgroei stelt hoge eisen aan uitbreiding werkgelegenheid

Er zijn uitgebreide discussies gaande over werkgelegenheid en human resources in Azerbeidzjan, zei Sahil Babayev, minister van Arbeid en Sociale Bescherming van de Bevolking, op de Human Resources Summit die werd gehouden onder het motto “Terug naar de toekomst”,

De minister herinnerde eraan dat Azerbeidzjan de afgelopen periode een grote weg van ontwikkeling heeft afgelegd: “De economie van ons land ontwikkelt zich dynamisch, het heeft een sterk leger en we zijn een staat geworden die zijn zegje kan doen in de internationale arena. In de afgelopen 5 jaar zijn er sociale projecten uitgevoerd waarbij 4 miljoen mensen betrokken waren.”

Babajev benadrukte dat ongeveer 7 miljard manaat uit de staatsbegroting voor sociale projecten is toegewezen aan werkgelegenheid, sociale en arbeidsvraagstukken:

“Er zijn ook veranderingen doorgevoerd in het administratieve beheer. De uitdagingen voor de toekomst zijn helemaal niet kleiner geworden, integendeel, ze zijn groter geworden. We moeten gezamenlijke manieren vinden om nieuwe uitdagingen op te lossen. De bevolkingsgroei stelt hoge eisen aan de uitbreiding van de werkgelegenheid. De privésector en de overheid doen er alles aan om jongeren in dienst te nemen.”

Referentie: Report.az