Minister: Scholen in Fuzuli en Lachin openen voor het eerst hun deuren voor leerlingen

De eerste bel ging voor het eerst op middelbare school nr. 1 vernoemd naar Mirza Ulugbek in het bevrijde Fuzuli.

Volgens het Karabakh Bureau of Report werd het evenement bijgewoond door de minister van Wetenschap en Onderwijs Emin Amrullayev.

In zijn toespraak tijdens het evenement merkte Amrullayev op dat de middelbare school nr. 2 in Lachin dit jaar ook voor het eerst haar deuren heeft geopend voor studenten.

“160 studenten beginnen hun studie aan de school in Fuzuli. Naarmate de inwoners van Fuzuli terugkeren naar hun huizen, zal hun aantal echter blijven groeien. Tegen het einde van het schooljaar zal het aantal studenten aan de school in Fuzuli waarschijnlijk oplopen tot 400 personen. In totaal zijn er 140 studenten begonnen met hun studie, maar hun aantal zal groeien op school nr. 2,” zei de minister.

Volgens de minister zal het aantal studenten in de school in het dorp Zabukh tegen het einde van het schooljaar de 100 bereiken: “Tegelijkertijd groeit het aantal studenten in de school in het dorp Aghali in het district Zangilan. Vorig jaar bedroeg hun aantal 70, en nu is het gestegen tot 120,” zei Amrullayev.