Nog eens 30 door het conflict getroffen Oekraïense kinderen arriveren in Azerbeidzjan

Meer dan 30 door conflicten getroffen Oekraïense kinderen zijn afgeleverd in Azerbeidzjan, vertelde het ministerie van Arbeid en Sociale Bescherming van de Bevolking van Azerbeidzjan aan Trend.

De kinderen die naar het kamp zijn gestuurd, georganiseerd door het Social Services Agency van het ministerie, zullen 14 dagen lang rehabilitatieactiviteiten volgen in Baku, Shamakhi, Gabala en Shaki.

Professionele psychologen zullen zorgen voor emotionele stabilisatie en sociale integratie van de kinderen door middel van individuele consulten, groepstherapie, meditatie- en yogasessies, psychosociale training en masterclasses.

Daarnaast zullen ze Engelse taallessen krijgen en rondleidingen door Azerbeidzjaanse historische monumenten en musea.

Eerder, in juni van dit jaar, bezochten studenten van het Irpin Linguistic Humanitarian Lyceum vernoemd naar Zarifa Aliyeva Azerbeidzjan.

Als onderdeel van hun verblijf in de hoofdstad van Azerbeidzjan kregen de Oekraïense scholieren een rondleiding door de Oude Stad van Bakoe – Icherisheher.

Ze ervoeren de unieke uitstraling van Icherisheher, een plaats van grote historische en architectonische betekenis die indruk maakte op de gasten uit Oekraïne met haar ongeëvenaarde schoonheid en geschiedenis.