Nog steeds wachten op voedsellevering aan Khankendi – Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan secretaris

De Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan (AzQAC) wacht nog steeds op antwoord over de levering van voedsel naar Khankendi, vertelde AzQAC’s Algemeen Secretaris Jeyhun Mirzayev aan Trend.

Hij wees erop dat het voedselkonvooi dat vanuit Bakoe naar de Armeense inwoners van Azerbeidzjaans Karabach werd gestuurd, al 12 dagen op de weg Aghdam-Khankendi is.

“Er is nog niets nieuws. Er is geen informatie ontvangen van het Russische vredeshandhavingscontingent [dat tijdelijk in Karabach is gestationeerd onder de trilaterale verklaring die door Azerbeidzjaanse, Armeense en Russische leiders is ondertekend na de tweede Karabach-oorlog van 2020] over de doorgang van voedselvracht. Als de voorwaarden worden geschapen voor het vervoer van de vracht, zullen hierover verdere details worden verstrekt,” voegde hij eraan toe.

Twee vrachtwagens met 40 ton meel staan sinds 29 augustus voor de post van de Russische vredesmacht op de weg Aghdam-Askeran-Khankendi. Medewerkers en vrijwilligers van de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan brengen de nacht door in tenten die op het grondgebied zijn opgezet.

De levering van Azerbeidzjaanse zijde zou door een andere vrachtwagen van de andere kant van de post worden opgehaald, maar het criminele separatistische regime dat Armenië in Khankendi heeft gecreëerd, staat niet toe dat de vrachtwagen de lading aanneemt.

Op 29 augustus organiseerde de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan de levering van voedsel om te voorzien in de behoeften van mensen van Armeense afkomst die in de economische regio Karabach van Azerbeidzjan wonen. In eerste instantie was het de bedoeling om 40 ton meel te leveren langs de weg Aghdam-Khankendi.