Ombudsman: Armeense politieke leiding zet haatbeleid en intolerantie tegen Azerbeidzjan voort

“Armenië zet zijn haatbeleid en intolerantie tegen Azerbeidzjan voort. De recente berichten die door Armeense gebruikers op sociale media zijn verspreid en waarin hatelijke beledigingen tegen Azerbeidzjan worden geuit, tonen eens te meer aan dat het politieke leiderschap van Armenië zijn langdurige haatbeleid tegen Azerbeidzjan voortzet,” zei Sabina Aliyeva, de mensenrechtencommissaris van Azerbeidzjan (Ombudsman), in haar commentaar op het haatbeleid van Armenië tegen Azerbeidzjan.

“Zoals we in onze eerdere verklaringen hebben verklaard, valt de kwestie van het waarborgen van de rechten van Azerbeidzjaanse burgers van Armeense afkomst die in Karabach wonen onder de jurisdictie van de staat Azerbeidzjan.

De ongegronde beweringen van de Ombudsman van Armenië over de bescherming van de rechten van onze burgers zijn volledig ongepast en inmenging in de soevereiniteit van een ander land.

Ondanks dit alles, met de steun van het Armeense politieke leiderschap, overdrijft het de gebeurtenissen in de media op een bevooroordeelde manier en creëert het tweedracht onder de mensen, wat het duurzame vredesproces in de regio belemmert en tegelijkertijd dient om de huidige situatie verder te verergeren,” voegde de Ombudsman eraan toe.

Referentie: Azertag.az