Onderdak voor kwetsbare groepen gecreëerd in Khankandi

Het Ministerie van Arbeid en Sociale Bescherming van de Bevolking van Azerbeidzjan heeft in de stad Khankandi een opvanghuis voor 30 mensen uit kwetsbare bevolkingsgroepen gecreëerd, zo meldt Report.az.

Hiervoor werd in het centrum van Khankandi een gebouw van drie verdiepingen met 30 slaapkamers, water, elektriciteit, keuken, sanitaire voorzieningen, rustruimte en wasruimte toegewezen. De schoonmaak en de benodigde apparatuur in het gebouw is voltooid en de opvang van de bewoners begon op 10 oktober 2023.

Ze krijgen 3 keer per dag warme maaltijden en snacks. De externe beveiliging van het opvangcentrum wordt verzorgd door de politie.

2 psychologen en 2 maatschappelijk werkers werden vanaf 30 september van dit jaar naar de stad Khankandi gestuurd om in het opvanghuis te werken, waar ze de basisbehoeften en de psychosociale toestand van de bewoners evalueerden. Ze kregen informatie over de locatie van het opvangcentrum en de voedselvoorziening.

6 mensen zijn al in het opvangcentrum geplaatst, 1 persoon is doorverwezen voor de relevante medische diensten, en in totaal hebben 11 mensen gebruik gemaakt van de diensten van het opvangcentrum.

De psychologen en maatschappelijk werkers verlenen momenteel sociale diensten aan de bewoners van het opvangcentrum. Er zijn ook een kok, technici en anderen aangesteld om in het opvanghuis te werken.

Plaatsing in het opvangcentrum is vrijwillig, en degenen die niet willen overnachten krijgen 3 keer per dag eten, noodzakelijke kleding en sociale diensten.

Vertegenwoordigers van het Internationale Comité van het Rode Kruis bezoeken het opvangcentrum ook meerdere keren per dag om zich vertrouwd te maken met de omstandigheden, de voedselvoorziening en de sociale diensten.