Persraad: BBC moet stoppen met propaganda voor Armeens separatisme

Het BBC-kanaal, met inbegrip van de Azerbeidzjaanse dienst van deze mediaorganisatie, heeft onlangs bevooroordeeld materiaal uitgezonden en bevooroordeelde beweringen gedaan over de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Armenië en de situatie in de door Armeniërs bewoonde gebieden van de economische regio Karabach in Azerbeidzjan. Dit materiaal moedigt Armeense separatisten in de regio Karabach, het soevereine grondgebied van Azerbeidzjan, aan en probeert hun “activiteiten” te legaliseren. Dit alles veroorzaakt een legitieme bezorgdheid en ontevredenheid, woede en verontwaardiging van het Azerbeidzjaanse volk, zei de Azerbeidzjaanse Persraad in een verklaring.

Report.az laat via AZERTAC weten dat in de verklaring staat: “Een dergelijke lijn van de BBC is een duidelijke minachting voor de principes van de journalistiek en een belediging voor beschaafde mediawaarden. De Azerbeidzjaanse samenleving is van mening dat journalistiek geen manipulatieve doeleinden mag dienen of misbruik mag maken van de mogelijkheden van vrije meningsuiting. De BBC en haar Azerbeidzjaanse dienst negeren deze vereiste, bieden een platform aan separatistische overblijfselen in Karabach, zenden enthousiast hun beweringen uit en handelen daardoor op een bevooroordeelde manier en plaatsen de echte feiten op de achtergrond.

De eenzijdige aanpak van de BBC, gebaseerd op een verdraaiing van feiten met betrekking tot het vredesproces tussen Azerbeidzjan en Armenië en het sturen van voedselhulp voor de Armeniërs in Karabach, is onaanvaardbaar. Deze benadering is fundamenteel tegen de vastberadenheid en het standpunt van het Azerbeidzjaanse volk. Wij stellen met klem dat het feit dat de BBC zendtijd geeft aan vertegenwoordigers van de separatistische krachten in Karabach om valse sentimentele scènes uit te zenden, een poging is om de wereldgemeenschap te misleiden en een verkeerde mening te vormen.”