SAF 2023-Internationaal STEAM Azerbeidzjan Festival gaat van start

Het SAF 2023-International STEAM Azerbaijan Festival is van start gegaan in het Baku Expo Center, meldt Report.az.

De minister van Wetenschap en Onderwijs, Emin Amrullayev, parlementsleden en andere functionarissen nemen deel aan de opening van het festival.

Het doel van het SAF 2023 Festival is om op STEAM gebaseerd onderwijs te promoten, 21e eeuwse vaardigheden onder studenten te ontwikkelen, studenten te identificeren die creatief en vaardig zijn in digitale technologie, en internationale ervaring in innovatie en digitalisering te bestuderen.

SAF 2023 wordt op internationaal niveau georganiseerd met de steun van het Ministerie van Wetenschap en Onderwijs en zal worden gepresenteerd in de vorm van in totaal 12 wedstrijden in 15 leeftijdscategorieën, evenals een tentoonstelling van innovatieve projecten in één categorie.

11 landen zullen vertegenwoordigd zijn in de eindfase van het festival. In totaal zullen 868 binnenlandse en 159 buitenlandse deelnemers deelnemen aan de eindfase.

De jury van 96 mensen die landen als Engeland, Noorwegen, Slowakije, Bulgarije, Denemarken, Tsjechië, Türkiye en Azerbeidzjan vertegenwoordigen, zal in verschillende wedstrijdcategorieën deelnemen aan het SAF 2023-International STEAM Azerbaijan Festival, dat tot 8 december zal duren.