Shusha is gastheer voor Global Media Forum

Een Wereld Media Forum “Nieuwe Media in het Tijdperk van de Vierde Industriële Revolutie” zal worden gehouden, op aanwijzing van president van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev, op 22-23 juli in de stad Shusha als onderdeel van het Heydar Aliyev Jaar en ter gelegenheid van de 148e verjaardag van de Azerbeidzjaanse Nationale Pers, meldt Report.az, onder vermelding van AZERTAC.

President Ilham Aliyev zal de deelnemers aan het forum in Shusha ontmoeten.

Het evenement zal 150 deelnemers uit 49 landen verwelkomen, waaronder staatsnieuwsagentschappen uit 34 landen, 12 internationale en mediaorganisaties. Bovendien zal het Forum worden bijgewoond door 60 hoofden en vertegenwoordigers van lokale media.

Tijdens het forum zullen kritieke kwesties van mondiaal belang op het gebied van media en informatie-communicatie worden besproken. Beroemde wereldleiders op mediagebied en deskundigen zullen beraadslagen over nieuwe instrumenten voor journalistiek en communicatie in het digitale tijdperk, digitale transformatie, mediabeheer en duurzame media bedrijfsmodellen, consumententrends en mediageletterdheid in de nieuwe media, methoden om desinformatie en nepnieuws te bestrijden, veiligheid van journalisten en andere zaken.

Het initiatief voor het Media Platform van de Niet-Gebonden Beweging zal ook door het Forum naar voren worden gebracht.

Het zal de eerste keer zijn dat de stad Shusha hoofden van ‘s werelds toonaangevende media, journalistenorganisaties, media- en communicatie-experts en gerenommeerde journalisten samenbrengt.