Shusha uitgeroepen tot culturele hoofdstad van de islamitische wereld voor 2024

De stad Shusha is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van de islamitische wereld voor 2024, meldt Report.az, verwijzend naar het ministerie van Cultuur van Azerbeidzjan.

Op de 12e Conferentie van Ministers van Cultuur in de Islamitische Wereld in Doha, Qatar, presenteerde de Azerbeidzjaanse Minister van Cultuur Adil Karimli de kandidatuur van Shusha, dat beschouwd wordt als de wieg van de cultuur van Azerbeidzjan, voor de ICESCO culturele hoofdstad van de Islamitische wereld voor 2024.

De stad Shusha was een van de belangrijke centra van het historische, culturele, sociale en politieke leven van Azerbeidzjan, evenals een van de symbolen van de islamitische beschaving.

2022 werd uitgeroepen tot het jaar van Shusha in Azerbeidzjan. Muziekfestivals, gedichtendag, talrijke lokale en internationale culturele evenementen werden gehouden om de culturele heropleving van Shusha te ondersteunen. De Internationale Organisatie van Turkse Cultuur (TURKSOY) kondigde Shusha aan als culturele hoofdstad van de Turkse wereld voor 2023.

Later werd er tijdens het evenement een videoclip over Shusha afgespeeld.

Met de unanieme mening van de conferentiedeelnemers werd Shusha uitgeroepen tot hoofdstad van de islamitische wereld voor 2024.