Vandaag is het Herdenkingsdag in Azerbeidzjan

Vandaag is het Herdenkingsdag in Azerbeidzjan, meldt Report.az.

Volgens het decreet van de president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev van 2 december 2020, wordt 27 september elk jaar gemarkeerd als de Herdenkingsdag in Azerbeidzjan als een teken van diep respect voor Azerbeidzjaanse soldaten en officieren, alle Azerbeidzjaanse martelaren die heldhaftig vochten in de patriottische oorlog en hun leven opofferden voor de territoriale integriteit van Azerbeidzjan.

In dit verband zullen dit jaar op de Herdenkingsdag de Azerbeidzjaanse martelaren met diep respect worden herdacht in religieuze tempels – moskeeën, kerken, synagogen die in Azerbeidzjan actief zijn, er zal worden gebeden voor de zielen van de zonen die zijn gestorven voor de territoriale integriteit van Azerbeidzjan.

Om 12:00 uur wordt een moment stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de gevallen soldaten.

s Avonds zullen sommige gebouwen, waaronder het Heydar Aliyev Center en de Flame Towers, worden verlicht met de kleuren van de Azerbeidzjaanse vlag. De herdenking vindt plaats in de openbare regionale ontwikkelingsunie van de Heydar Aliyev Foundation.

In verband met de Dodenherdenking zullen de centrale en lokale uitvoerende autoriteiten verschillende evenementen organiseren in het hele land en zullen er herdenkingsceremonies worden gehouden in het buitenland.