Volgende bijeenkomst van ministers van Volksgezondheid van OTS-lidstaten in Shusha

De volgende bijeenkomst van de ministers van Volksgezondheid van de lidstaten van de Organisatie van Turkse Staten zal plaatsvinden in Shusha, zo meldt Report.az.

Het slotdocument – Gezamenlijke Verklaring – werd goedgekeurd tijdens de bijeenkomst van de ministers van Volksgezondheid van de lidstaten en waarnemende landen van de Organisatie van Turkse Staten in Samarkand.

Het document weerspiegelt de versterking van de samenwerking tussen Turkstalige landen op het gebied van de toepassing van de Farmacopee en de regels, evenals het verlenen van humanitaire en medische hulp in noodsituaties.

Het document omvatte ook de voorbereiding van het gezamenlijke OTS-actieplanproject voor de bestrijding van infectieziekten, een onderzoek naar de mogelijkheden van gezamenlijke productie van geneesmiddelen en medische apparatuur in het kader van de Organisatie, en wederzijdse erkenning van diploma’s op het gebied van geneeskunde die zijn afgegeven door lidstaten van de Organisatie van Turks-Turkse Staten.

Daarnaast heeft de verklaring betrekking op het opzetten van een gezamenlijk netwerk op het gebied van gezondheidstoerisme met deelname van lidstaten en waarnemende staten van de OTS, de voorbereiding van het Unified Medical Dictionary en andere kwesties.

Ook zijn er een aantal voorstellen ontvangen met betrekking tot de locatie van de volgende bijeenkomst. Secretaris-generaal Kubanychbek Omuraliyev kondigde aan dat de volgende bijeenkomst van de ministers van Volksgezondheid van lidstaten van het OTS in Shusha, Azerbeidzjan, gehouden zal worden, in overeenstemming met de Verklaring van Samarkand.

Omuraliyev sprak ook zijn vertrouwen uit dat het evenement met succes gehouden zal worden in Shusha, de culturele hoofdstad van de Turkse wereld.