Vrijwilligers van ‘Biodiversity’ Startup ontdoen kust Kaspische Zee van zwerfvuil

Vandaag vond er een evenement ter ondersteuning van de biodiversiteit plaats aan de kust van de Kaspische Zee, zo meldt Report.az onder vermelding van de “Biodiversity” Startup.

Vrijwilligers van de “Biodiversity” Startup maakten enkele kilometers van de kustlijn vrij van afval dat door toeristen was achtergelaten. Ze verzamelden verschillende zakken met afval. Na het sorteren van de materialen in glas, plastic en vast huishoudelijk afval werd een deel van het afval naar de plaatselijke recycling gebracht, terwijl de rest op de juiste manier werd verwijderd. De initiatiefnemers van de actie geloven dat de ecologie van de zee begint aan de kust.

“Onze startup is gericht op het behoud van biodiversiteit. We hebben een project georganiseerd om de lokale wateren schoon te maken en afval te verzamelen en te recyclen. We willen de aandacht van alle inwoners van Baku en onze gemeenschap vestigen op de ecologische problemen en problemen met biodiversiteit. We geloven dat we de wildernis en schoonheid van onze regio moeten behouden. We moeten laten zien, niet alleen met woorden maar ook met onze eigen daden, dat de schoonheid van de natuur afhankelijk is van mensen. We hopen dat iedereen verantwoordelijker zal omgaan met het milieu, in ons geval met het schoonhouden van de stranden en de Kaspische Zee, zegt Siddiga Suleymanzade, medeoprichter van de “Biodiversity” Startup.

Het doel van de actie, waarbij een groep schoolkinderen en studenten betrokken was, is niet alleen om de kust schoon te maken van plastic flessen en ander huishoudelijk afval, maar ook om mensen aan te sporen om de zeestranden schoon te houden en te protesteren tegen de vervuiling van de Kaspische Zee. De startup “Biodiversiteit” is bedoeld om de biologische diversiteit te ondersteunen, gunstige omstandigheden te creëren voor de plaatselijke flora en fauna en het plaatselijke milieu te beschermen.