VS-expert: Bakoe kan wereldwijd centrum worden voor het oplossen van belangrijke milieuproblemen

Azerbeidzjan is een geschikte locatie voor de 29e zitting van de Conferentie van de Partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (COP29), vertelde de Amerikaanse politicoloog en expert op het gebied van internationale betrekkingen Peter Tase aan Report.

“De Republiek Azerbeidzjan is de ideale locatie om COP29 te organiseren; onder het leiderschap van president Ilham Aliyev zal Baku in 2024 het centrum van de wereld worden waar belangrijke milieu- en klimaatkwesties zullen worden aangepakt,” merkte hij op.

“Meer dan 190 landen zullen Azerbeidzjan bezoeken tijdens de komende wereldwijde COP29-top, een historische mijlpaal in de moderne geschiedenis van de natie, een prestatie die vlak na Bakoe’s voorzitterschap van de Niet-Gebonden Beweging in 2019-2022 komt. Bakoe is klaar om beter te presteren en indrukwekkende resultaten te leveren tijdens de organisatie van deze prestigieuze bijeenkomst,” zei hij.

“Het milieubeleid en de proactieve acties tegen de opwarming van de aarde van de regering van Azerbeidzjan zijn een bemoedigende ervaring en positieve resultaten die andere regio’s en landen uitnodigen om hetzelfde te doen.”

Op 11 december werd Azerbeidzjan officieel aangekondigd als de gastheer van de 29e zitting van de Conferentie van de Partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering – COP29.