Wereldkampioenschap schaken in Bakoe: resultaten van de tweede wedstrijd in de halve finale en de finale bij de mannen en vrouwen

De tweede partijen van de halve finale bij de mannen, de finale en de wedstrijd om de derde plaats bij de vrouwen zijn op 20 augustus geëindigd op de World Chess Cup in Bakoe, meldt Trend.

De Azerbeidzjaanse schaker Nijat Abasov speelde de tweede partij van de halve finale in de mannenafdeling van de World Chess Cup in Bakoe met zijn tegenstander Magnus Carlsen (Noorwegen) gelijk. Abasov verloor de eerste partij. De totale score van de wedstrijd Magnus Carlsen – Nijat Abasov – 1,5-0,5 in het voordeel van de Noorse schaker.

Nu zal Nijat Abasov een wedstrijd om de derde plaats spelen op de World Chess Cup in Baku, waarvan de eerste wedstrijd op 22 augustus zal plaatsvinden.

Uitslag van de tweede wedstrijd in de halve finale van de wereldbeker voor mannen:

Nijat Abasov (Azerbeidzjan) – Magnus Carlsen (Noorwegen) – 0,5-0,5 (totale score voor twee partijen 0,5-1,5);

Rameshbabu Pragnanandha (India) – Fabiano Caruana (VS) – 0,5-0,5 (totaalscore voor twee partijen 1-1).

Uitslagen van de tweede wedstrijd van de wereldbekerfinale voor vrouwen:

Nurgul Salimova (Bulgarije) – Alexandra Goryachkina (FIDE) -0,5-0,5 (totaalscore voor twee partijen 1-1).

Uitslag van de tweede partij van de wedstrijd om de derde plaats bij de vrouwen:

Tan Zhongyi (China) – Anna Muzychuk (Oekraïne) 0,5-0,5 (totaalscore voor twee partijen 0,5-1,5).

De deelnemers aan het wereldkampioenschap, die volgens de resultaten van twee klassieke partijen gelijk speelden met hun tegenstanders, ontmoeten elkaar op 21 augustus in een tiebreak.

Op de startlijst van de wereldkampioenschappen schaken van de internationale schaakfederatie (FIDE) in Bakoe stonden 206 schakers in de open afdeling en 103 – in de vrouwensectie. De wereldbeker schaken wordt voor de tweede keer in Azerbeidzjan gehouden. Voor het eerst zullen drie beste spelers uit zowel de open als de vrouwensectie zich kwalificeren voor het kandidatentoernooi 2024.

De wedstrijden van de FIDE World Cup 2023 worden in het Azerbeidzjaans en Engels uitgezonden op de officiële website van de competitie. Het toernooi duurt tot 25 augustus. Het prijzengeld van de Cup is vastgesteld op $2 miljoen.

De World Chess Cup vindt plaats in de Marriott Boulevard in Baku.