XIII Internationaal Muziekfestival Gabala gaat door

Het XIII Gabala Internationaal Muziekfestival is al drie dagen aan de gang. Een zeer interessant concertprogramma behaagt muziekliefhebbers met zijn diversiteit, zo meldt APA‘s bureau in Shirvan.

Een ander concertprogramma werd op de avond van 29 juli aan het publiek gepresenteerd in het Heydar Aliyev Congrescentrum in Gabala, en ook in de open lucht. Tijdens de avond met kamermuziek traden winnaars van nationale en internationale competities op voor muziekliefhebbers.

Het publiek luisterde met belangstelling naar de optredens van de solisten Atesh Garayev (tenor), Mahir Tagizade (bariton), Osman Mustafazade (viool), Humai Hajizade (altviool), Erol Rzayev (cello), Narmina Ismailova (piano), Ali Guneshov (fagot), Ahmed Ahmedov (klarinet), Rebecca Magomedova (piano), Aziza Abdullayeva (piano) en Laman Seidova (piano).

Glinka’s Pathetische Trio, F. Liszts Concert Etude Nr. 2, Edgars aria uit G. Donizetti’s opera Lucia di Lammermoor, Lensky’s aria uit P.I. Tsjaikovski’s opera Eugene Onegin, Gianni’s aria Skiki uit G. Puccini’s opera “Gianni Schiki” en werken van andere componisten.

Volgens het programma van het festival werd om 21:00 een ander concertprogramma gepresenteerd op het open concertpodium met medewerking van het Azerbeidzjaans Staats Symfonieorkest vernoemd naar Uzeyir Hajibeyli.