Zuid-Korea schenkt medische apparatuur aan Azerbeidzjan

De Zuid-Koreaanse regering heeft Azerbeidzjan medische apparatuur geschonken om de gezondheid van kwetsbare kinderen te beschermen in de post-pandemische periode, zo meldt Report.az.

De presentatieceremonie werd bijgewoond door de voorzitter van de raad van bestuur van het Staatsagentschap voor Verplichte Ziekteverzekering Zaur Aliyev, de Koreaanse ambassadeur in Azerbeidzjan Lee Eun Yong, uitvoerend directeur van de Azerbeidzjaanse Management Unie van Medische Territoriale Eenheden (TƏBIB) Vugar Gurbanov en anderen.

Tijdens het evenement zei Zaur Aliyev dat de Koreaanse regering Azerbeidzjan altijd heeft gesteund op het gebied van volksgezondheid: “Korea heeft grote vooruitgang geboekt op het gebied van ziekteverzekering. Hiervoor is natuurlijk een lange weg afgelegd. We zijn erg geïnteresseerd in het gebruik van de rijke Koreaanse ervaring. We zullen werken aan de verdere ontwikkeling en versterking van de samenwerking tussen de relevante instellingen van Korea en het Staatsbureau voor Verplichte Ziektekostenverzekering van Azerbeidzjan.”

De overgedragen apparatuur bestaat uit een defibrillator, een anesthesieapparaat, een beademingsmachine, een apparaat voor niet-invasieve ademhalingsondersteuning voor pasgeborenen, een couveuse voor pasgeborenen, een fototherapieapparaat en een zuurstofregelaar. De totale kosten van de apparatuur bedragen $300.000 (510.000 manats).

De medische apparatuur werd overgedragen aan het Republican Perinatal Center en het Children’s Clinical Hospital No. 2.