Aankomend VS-ambassadeur in Azerbeidzjan: We zullen werken aan duurzame vrede in deze regio

“Ik hoop dat we gedurende mijn tijd hier Azerbeidzjan vooruitgang zullen zien boeken en een belangrijke rol zullen zien spelen in de regio en de wereld, terwijl we samenwerken voor een duurzame en waardige vrede in deze regio,” zei de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Azerbeidzjan, Mark Libby, in een videotoespraak, meldt Report.az.

De ambassadeur zei dat hij ernaar uitziet om de 11e ambassadeur van de VS in Azerbeidzjan te zijn: “Als lid van de Amerikaanse buitenlandse dienst heb ik eerder onder andere de missie van de VS bij de EU in Brussel, Polen, Cyprus, de Bahama’s en Irak gedaan. Ik heb ook vele jaren in Washington DC gewerkt. Ik kom oorspronkelijk uit New England, een noordoostelijke regio van de VS, en ik kijk ernaar uit om in Bakoe te wonen met mijn vrouw Danusia. Onze zoon is in de VS, maar kijkt ernaar uit om ons hier te bezoeken en samen met ons door dit prachtige land te reizen.”

Libby benadrukte dat de ambassade van de Verenigde Staten Azerbeidzjan heeft gesteund sinds de onafhankelijkheid in 1991 en in de afgelopen 32 jaar getuige is geweest van verbazingwekkende veranderingen: “Ik hoop dat we gedurende mijn tijd hier Azerbeidzjan vooruit zullen blijven zien gaan en een belangrijke rol zullen blijven spelen in de regio en de wereld, terwijl we samenwerken voor een duurzame en waardige vrede in deze regio. In de korte tijd dat ik hier ben, heb ik de kans gehad om door Baku te wandelen en een aantal van de iconische plaatsen te bekijken, waaronder de historische oude binnenstad van Azerbeidzjan en de prachtige, moderne architectuur van het Heydar Aliyev Center. Ik sta te popelen om deze plaatsen te leren kennen en om meer te zien en te proeven van wat Azerbeidzjan te bieden heeft. Ik heb al de heerlijke Azerbeidzjaanse plov en dolma geprobeerd. Laat me alstublieft weten welke andere Azerbeidzjaanse gerechten u me aanbeveelt om te proberen. Ik kijk uit naar uw suggesties om Azerbeidzjan beter te leren kennen.”