Ali Asadov: Bilaterale betrekkingen tussen Azerbeidzjan en VAE hebben goede vooruitzichten

Op 2 december heeft Ali Asadov, premier van Azerbeidzjan, een felicitatiebrief gestuurd naar de vicepresident en premier van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Emir van Dubai, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ter gelegenheid van de nationale feestdag van de Verenigde Arabische Emiraten – Onafhankelijkheidsdag.

Report.az meldt onder vermelding van de persdienst van het kabinet van ministers dat de premier in zijn felicitatieboodschap zei dat Azerbeidzjan en de VAE vriendschappelijke betrekkingen onderhouden die gebaseerd zijn op wederzijds vertrouwen en steun, en gemeenschappelijke religieuze en culturele waarden.

Asadov benadrukte ook dat de banden tussen de staten, die op deze solide basis zijn gebouwd, zich vandaag met succes ontwikkelen. Hij benadrukte vooral de recente uitbreiding van de samenwerking op het gebied van investeringen, handel, economie, toerisme en hernieuwbare energie.

De premier merkte op dat de bilaterale betrekkingen tussen Azerbeidzjan en de VAE op veel gebieden goede vooruitzichten hebben, en sprak het vertrouwen uit dat de uitbreiding van de wederzijds voordelige samenwerking zal blijven bijdragen aan het welzijn van de volkeren van de twee landen.