Aliyev: Als het Armeense leiderschap naar mijn woorden had geluisterd, zou de Tweede Karabach-oorlog niet nodig zijn geweest.

“De bemiddelaars die betrokken waren bij het oplossen van het conflict tussen Azerbeidzjan en Armenië probeerden eigenlijk om de situatie te bevriezen. Zij geloofden dat het volk van Azerbeidzjan zich bij deze situatie zou neerleggen. Het volk van Azerbeidzjan zou deze situatie echter nooit accepteren. Ik heb al vele malen vanaf verschillende platforms gezegd dat we deze situatie niet zullen accepteren, dat we niet zullen toestaan dat er een tweede Armeense staat wordt opgericht op Azerbeidzjaans grondgebied, en als de onderhandelingen zonder resultaat eindigen, zullen we geweld gebruiken om ons geboorteland op het slagveld te bevrijden van de indringers op basis van het internationaal recht,” zei president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev in een toespraak tijdens een militaire parade die ter gelegenheid van 8 november – de Dag van de Overwinning – werd gehouden in de stad Khankendi, Report.az.

Het staatshoofd merkte op: “Als het Armeense leiderschap en bepaalde buitenlandse krachten die er toen en nu achter staan naar mijn woorden hadden geluisterd, zou de Tweede Karabach Oorlog niet nodig zijn geweest. Ik heb het leiderschap van Armenië herhaaldelijk gezegd dat als u ons land niet verlaat, u tegenover ons komt te staan op het slagveld. Wie er ook achter u staat, hij kan ons niet van onze rechtvaardige zaak afbrengen. De 44 dagen durende Patriottische Oorlog heeft dit nogmaals aangetoond.”