Aliyev: Azerbeidzjan hecht bijzonder belang aan betrekkingen met OIC

Azerbeidzjan hecht bijzonder belang aan de betrekkingen met de Organisatie van Islamitische Samenwerking en steunt de ontwikkeling van samenwerking op alle gebieden binnen de Organisatie, zei president van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev toen hij de deelnemers aan de Vijfde Zitting van de Islamitische Conferentie van Ministers van Arbeid van de Organisatie van Islamitische Samenwerking toesprak, volgens Report.az.

“De stad Bakoe, die in 2009 werd uitgeroepen tot hoofdstad van de islamitische cultuur, is gastheer geweest voor een aantal bijeenkomsten van de ministers van de Organisatie van Islamitische Samenwerking. De conferentie van vandaag is ook van groot belang voor het uitbreiden van de samenwerking en het versterken van de gezamenlijke inspanningen op het gebied van arbeid, werkgelegenheid en sociale bescherming tussen de lidstaten van de Organisatie van Islamitische Samenwerking,” benadrukte het staatshoofd.

“Als actief lid van de Organisatie van Islamitische Samenwerking heeft Azerbeidzjan voortdurend de inspanningen van de Organisatie gesteund om de islamitische solidariteit in de wereld te versterken. In het tijdperk van wereldwijde crises, nieuwe beproevingen en moeilijkheden waarmee de mensheid wordt geconfronteerd, en wijdverspreide islamofobie, is het uiterst belangrijk voor moslimlanden om elkaar te steunen en de islamitische eenheid te versterken,” voegde president Ilham Aliyev eraan toe.