Aliyev ontvangt parlementair staatssecretaris voor Europa en Noord-Amerika van het VK

De president van de Republiek Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, heeft de parlementaire staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Gemenebest en Ontwikkeling, staatsminister voor Europa en Noord-Amerika van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Leo Docherty, ontvangen, zo meldt Report.az.

Het staatshoofd merkte op dat het bezoek van Leo Docherty aan Azerbeidzjan een goede gelegenheid bood om de bilaterale en regionale agenda te bespreken.

Leo Docherty zei dat Azerbeidzjan een prachtig land is en toonde zich tevreden over zijn bezoek. Hij benadrukte dat de rijke geschiedenis van de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen een bron van trots is.

Leo Docherty zei dat het VK alle inspanningen verwelkomt die bijdragen aan het waarborgen van vrede en stabiliteit in de regio, en voegde eraan toe dat het VK trots is op de zeer belangrijke politieke, economische, handels- en energiebanden die al vele jaren met Azerbeidzjan bestaan.

Leo Docherty benadrukte dat Azerbeidzjan niet alleen een belangrijke energieleverancier is, maar ook een belangrijk verantwoordelijk land in de zuidelijke Kaukasus, en zei dat er zonder Azerbeidzjan geen vrede en veiligheid zou zijn geweest.

President Ilham Aliyev wees erop dat de bilaterale economische betrekkingen in de energiesector zijn begonnen en benadrukte de jarenlange effectieve samenwerking met bp op basis van wederzijds vertrouwen.

Het staatshoofd beschreef de investeringen in Azerbeidzjan als een teken van vertrouwen in het land.

President Ilham Aliyev zei dat het feit dat bp vele jaren geleden zijn activiteiten in Azerbeidzjan begon, een belangrijke rol speelde in de economische ontwikkeling en de uitvoering van investeringsprojecten in het land.

Het staatshoofd merkte op dat de samenwerking tussen Azerbeidzjan en BP momenteel een nieuwe fase inluidt op het gebied van hernieuwbare energie, en beschreef dit als een zeer goed voorbeeld voor de regio.

De president van Azerbeidzjan prees de politieke betrekkingen tussen het VK en Azerbeidzjan op hoog niveau en herhaalde het belang van het bezoek van Leo Docherty voor het uitwisselen van standpunten over de ontwikkeling van de betrekkingen tussen de twee landen.

Het staatshoofd benadrukte dat de antiterroristische maatregelen ertoe hebben geleid dat Azerbeidzjan zijn soevereiniteit volledig heeft hersteld.

President Ilham Aliyev zei dat er geen obstakels meer zijn voor de ondertekening van een vredesakkoord tussen Azerbeidzjan en Armenië, en onderstreepte dat Azerbeidzjan voorstander is van de regionale vredesagenda en klaar staat voor een dialoog met Armenië over een vredesakkoord en de normalisering van de betrekkingen tussen de twee landen.

De minister van Staat voor Europa en Noord-Amerika van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Leo Docherty, verklaarde dat zijn land bereid is dit proces te steunen.

12:02

De president van de Republiek Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, heeft de parlementaire staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Gemenebestzaken en Ontwikkeling, minister van Staat voor Europa en Noord-Amerika van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Leo Docherty, ontvangen.