Als Armeniërs hulp nodig hadden, zouden ze niet aandringen om de weg te blokkeren – Azerbeidzjaans Ministerie van Buitenlandse Zaken

Als de Armeniërs de geleverde humanitaire vracht nodig hadden, zouden ze niet geëist hebben dat de vredesmacht de weg blokkeert, aldus het Azerbeidzjaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, Trend.

Deze opmerking werd gemaakt naar aanleiding van de uitspraken van de Armeense premier Nikol Pashinyan tijdens zijn toespraak op een regeringsbijeenkomst.

“Ik wil de Armeense premier eraan herinneren dat de vrachtwagens die door de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan in de richting van Aghdam-Khankendi zijn gestuurd, momenteel in het gebied staan te wachten, in plaats van bezwaar te maken tegen de provocerende acties van sommige Armeense vertegenwoordigers die zich verzetten tegen het voorstel om de weg naar Lachin te activeren in combinatie met het gebruik van de weg Aghdam-Khankendi om goederen te leveren aan Armeense inwoners in geval van nood. Als de Armeniërs de vervoerde ladingen echt nodig hadden, zouden ze niet geëist hebben dat het vredeshandhavingscontingent de weg zou blokkeren, en zouden ze de levering van deze ladingen dus niet verhinderd hebben. De aanpak van de Armeense bewoners toonde eens te meer aan dat de beweringen van Armenië en sommige vertegenwoordigers van de Armeense bewoners over de ‘humanitaire situatie’ niets anders zijn dan politieke manipulaties,” luidt het commentaar.