Als er een vredesverdrag wordt getekend tussen Armenië en Azerbeidzjan, zal er een compleet nieuwe politieke situatie ontstaan in de zuidelijke Kaukasus – President

“Drie jaar geleden, als gevolg van de Tweede Karabach Oorlog, herstelde Azerbeidzjan zijn territoriale integriteit. Vorige maand hebben we onze soevereiniteit over het hele land hersteld. Nu moeten we hard werken aan het vredesverdrag tussen Armenië en Azerbeidzjan. Als we daarin slagen, en ik hoop dat dat lukt, dan zal er een compleet nieuwe politieke situatie ontstaan in de zuidelijke Kaukasus,” zei president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev in een gezamenlijke persverklaring met premier van Georgië Irakli Garibashvili in Tbilisi, zo meldt Karabach24 via Report.az.

Het staatshoofd merkte op dat de landen van de zuidelijke Kaukasus zouden kunnen gaan samenwerken in een trilaterale vorm en benadrukte dat samenwerking op veel gebieden, waaronder transport, energiezekerheid, handel en wederzijdse investeringen, zeer succesvol zou kunnen zijn. “Nu is het moment gekomen, en ik denk dat het een grote vergissing zou zijn als we deze kans zouden laten liggen,” voegde president Ilham Aliyev eraan toe.