Ambassadeur van Zwitserland: COP29 in Azerbeidzjan om de aandacht van de wereldgemeenschap op het land te vestigen

De Zwitserse ambassadeur in Azerbeidzjan Thomas Stähli zal alles in het werk stellen om de samenwerking tussen Zwitserland en Azerbeidzjan op verschillende gebieden te ontwikkelen, zo meldt Report.

Volgens de ambassadeur heeft hij sinds zijn aankomst in Azerbeidzjan gemerkt dat er grote belangstelling voor Zwitserland bestaat.

“Ik zal er alles aan doen om dit voordeel te benutten om de betrekkingen tussen Zwitserland en Azerbeidzjan in alle aspecten verder te verdiepen. Of het nu op politiek niveau is, waar Zwitserland Azerbeidzjan kan helpen bij het vinden en implementeren van een duurzame vrede; op economisch gebied, waar Zwitserse bedrijven kunnen bijdragen aan economische diversificatie, op het gebied van duurzame ontwikkeling, waar Zwitserland al bijna 25 jaar een betrouwbare partner is voor de financiering van verschillende projecten; of op cultureel gebied, waar Zwitserse projecten altijd veel aandacht krijgen,” merkte de diplomaat op.

“Ik kijk met grote verwachtingen uit naar 2024. We staan aan de vooravond van vrede tussen Azerbeidzjan en Armenië, die een enorme impact zal hebben, zelfs buiten de regio. Het opbouwen van vrede en het plukken van de vruchten ervan ten voordele van iedereen zal een rechtvaardige maar ambitieuze missie zijn. Ik ben er trots op getuige te zijn van deze historische verandering en in mijn hoedanigheid nederig bij te dragen aan het succes ervan. Met COP29 zal Azerbeidzjan in 2024 gastheer zijn van ‘s werelds grootste internationale conferentie. Dit zal het land in de schijnwerpers van de internationale gemeenschap zetten. Als ambassade staan wij klaar om van dit evenement een succes te maken,” voegde hij eraan toe.