Amerikaanse ambassade in Azerbeidzjan viert 247e Onafhankelijkheidsdag

De Amerikaanse ambassade in Azerbeidzjan heeft een evenement georganiseerd ter gelegenheid van de 247e verjaardag van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring.

De volksliederen van Azerbeidzjan en de Verenigde Staten werden gespeeld.

Tijdens de ceremonie merkte Hugo Guevara, zaakgelastigde van de Amerikaanse ambassade in Azerbeidzjan, op dat de samenwerking tussen de Verenigde Staten en Azerbeidzjan de afgelopen 30 jaar is uitgebreid en gediversifieerd. Hij ging in op de Amerikaans-Azerbeidzjaanse betrekkingen en benadrukte dat deze samenwerking vandaag de dag in verschillende richtingen wordt voortgezet.

Samir Sharifov, minister van Financiën van Azerbeidzjan, merkte op dat het vorig jaar 30 jaar geleden was dat de diplomatieke betrekkingen tussen Azerbeidzjan en de VS werden aangeknoopt.

“Wij geloven dat de Verenigde Staten van Amerika de inspanningen van de Azerbeidzjaanse staat om vrede en veiligheid op de lange termijn in de zuidelijke Kaukasus te bewerkstelligen, de wederopbouw en re-integratie van de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan in de economie van het land delen en zullen ondersteunen, en ook de terugkeer naar onze historische landen zullen garanderen,” benadrukte de minister.

Het evenement werd bijgewoond door ambtenaren, afgevaardigden van de Milli Majlis, ambassadeurs van buitenlandse landen in Azerbeidzjan en vertegenwoordigers van internationale organisaties.

Referentie: Azertag.az