Armeense provocateurs beledigen Azerbeidzjan, Türkiye tijdens conferentie in VS

“De haatzaaiende toespraken van de leden van de radicale Armeense diaspora, die het op ons land en Azerbeidzjan gemunt hebben, en recentelijk op de Armeense regering en het vredesproces in de regio, die uitdraaiden op provocaties, zijn zorgwekkend,” zei het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken, meldt Report.az.

Zoals opgemerkt, heeft een groep Armeniërs op 29 september verbale en fysieke provocaties gepleegd tijdens een evenement met als thema “De rol van publieke diplomatie in het buitenlands beleid van Türkiye” in Californië, VS. Politie en veiligheidsagenten verhinderden de verspreiding van de provocaties.

Volgens de verklaring van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zullen er juridische maatregelen worden genomen om de schuldigen voor het gerecht te brengen.

15:49
Er waren provocaties tegen Azerbeidzjan en Türkiye tijdens de conferentie met als thema “De rol van publieke diplomatie in het buitenlands beleid van Türkiye”, die werd gehouden in Los Angeles, de VS.

Volgens het rapport schreeuwde een groep Armeense provocateurs beledigingen naar Azerbeidzjan en Türkiye, gericht tegen de consul-generaal van Azerbeidzjan in Los Angeles, Ramil Gurbanov, en Turkse vertegenwoordigers.

De provocatie duurde ongeveer 10 minuten.

Met de hulp van politie en veiligheidsagenten werd de provocateur uit de vergaderzaal gehaald.