Armenië en Azerbeidzjan hebben meer begrip voor elkaars standpunten over lopende zaken

“Deze week heb ik de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov en de Armeense minister van Buitenlandse Zaken Ararat Mirzoyan ontvangen voor bilaterale vredesonderhandelingen in het George P. Schultz National Foreign Affairs Training Center,” zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken in een verklaring.

“Na een intensieve en constructieve reeks bilaterale en trilaterale besprekingen hebben de partijen aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het aanpakken van moeilijke kwesties. Beiden toonden een oprechte verbintenis om de betrekkingen te normaliseren en een einde te maken aan het langdurige conflict tussen hun twee landen”, aldus de verklaring op de officiële website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Zowel Armenië als Azerbeidzjan zijn in principe akkoord gegaan met bepaalde voorwaarden en hebben een beter begrip van elkaars standpunten over nog openstaande kwesties. Ik heb de ministers voorgesteld naar hun hoofdsteden terug te keren om met hun regeringen te delen dat, met extra goede wil, flexibiliteit en compromisbereidheid, een akkoord binnen bereik ligt. Zij zullen de volledige steun en betrokkenheid van de Verenigde Staten blijven genieten bij hun inspanningen om een duurzame en houdbare vrede tot stand te brengen,” merkte hij op.