Armenië verklaart zich bereid tot onderhandelingen met Azerbeidzjan

Jerevan is bereid om deel te nemen aan onderhandelingen met Bakoe, zo reageerde het Armeense ministerie van Buitenlandse Zaken op de verklaring van het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, meldt Trend.

Volgens de verklaring bevestigt Armenië opnieuw zijn politieke wil om de betrekkingen met Azerbeidzjan te herstellen, evenals zijn inspanningen om vrede en stabiliteit in de zuidelijke Kaukasus op te bouwen.

Het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde gisteren dat Azerbeidzjan bereid is bilaterale gesprekken te voeren met Armenië om de ondertekening van een vredesverdrag te bespoedigen.

“Wij zijn van mening dat de twee landen samen moeten beslissen over hun toekomstige betrekkingen,” merkte het Azerbeidzjaanse ministerie op.

Azerbeidzjan en Armenië zijn verantwoordelijk voor de voortzetting van het vredesproces, inclusief de keuze van een wederzijds aanvaardbare locatie of de beslissing om elkaar aan de staatsgrens te ontmoeten.

“We roepen de Armeense kant op om geen nieuwe onnodige vertragingen toe te staan en hopen dat het positief zal reageren op deze uitdaging om zo snel mogelijk met de onderhandelingen te beginnen,” zei het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.