Aykhan Hajizada: Armeniërs van Karabach zullen steun krijgen van Azerbeidzjaanse autoriteiten

Azerbeidzjan zal steun verlenen aan de Armeense bevolking van de regio Karabach, zei Aykhan Hajizada, woordvoerder van het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, in een interview met Al-Jazeera.

Volgens Report.az merkte Hajizada op dat er de afgelopen dagen sprake was van een militaire escalatie en een aanval tegen de militairen en burgers van Azerbeidzjan, die leidde tot de antiterroristische operatie van Azerbeidzjaanse troepen tegen het separatistische en marionettenregime dat in Karabach is gevestigd.

Hajizada merkte op dat de Armeense premier Nikol Pashinyan zelfs in zijn toespraak tot de Armeense natie zei dat Azerbeidzjan de burgerbevolking niet als doelwit had tijdens de antiterroristische maatregelen.

“De regio Karabach was altijd een deel van Azerbeidzjan en we leefden in harmonie met alle etnische minderheden in Azerbeidzjan. Azerbeidzjan is een multi-etnische samenleving, en Armeniërs en Azerbeidzjanen hebben door de geschiedenis heen altijd zij aan zij geleefd,” zei hij, eraan toevoegend dat Azerbeidzjan zal zorgen voor de uitvoering van het programma voor de reïntegratie van Armeniërs uit Karabach.